Omgeving

Wandelen door het prachtige en gevarieerde natuurgebied start direct vanuit uw eigen kamer. Bed and Breakfast De Gagel biedt fietsers en wandelaars alle mogelijkheden om te genieten van de zeer uiteenlopende - typisch Twentse - natuur. Speciaal voor u hebben wij een aantal tips op een rij gezet. Of kijk bij wandelen, fietsen, recreatie of cultuur.

Buurserzand

Buurserzand

Het Buurserzand ligt op steenworp afstand van Bed & Breakfast De Gagel. Het Buurserzand is een uniek natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Heidevelden met 100 jaar oude jeneverbessen, stukjes bos, graslanden en kleine akkers wisselen elkaar hier af.  Door de omvang en het natte karakter is het Buurserzand uniek in Europa.

Recreatiepark Het Rutbeek

Recreatiepark Het Rutbeek

Op 1,5 kilometer afstand ligt recreatiepark Het Rutbeek. Heerlijk zwemmen in een schone recreatieplas!
Hier zijn tal van mogelijkheden voor recreatie en ontspanning. Wat dacht u van zonnebaden op de zonneweides? Skeeleren op het nieuwe asfalt wandelpad? Wandelen, fietsen, moutainbiken of trimmen?

Rijksmuseum Twenthe

Rijksmuseum Twenthe

Oude en moderne kunst komen samen in het Rijksmuseum Twenthe. Met als uitgangspunt altijd de bestaande collectie van het museum, dat werken van grote meesters als Jacob van Ruisdael, Jan Steen en Gerard ten Borch in het bezit heeft, organiseert het Rijksmuseum Twenthe jaarlijks een tiental tentoonstellingen. Deze exposities bieden de bezoeker de mogelijkheid letterlijk een wandeling door de kunstgeschiedenis te maken.

Fietsroute: Natuurgebieden in Zuid Twente

Fietsroute Haaksbergen en omgeving

Deze fietstocht neemt u mee door de prachtige natuurgebieden in Zuid-Twente waarbij de route slingert door het natuurgebied Het Buurserzand, door het heide- en bosgebied Het Witte Veen en door het hoogveenachtige natuurgebied Het Haaksbergerveen. Daarnaast brengt de route u ook door het ruim 500 hectare metende landgoed Het Lankheet.

Trekvogelpad

Trekvogelpad LAW 2

Bed & Breakfast De Gagel ligt direct aan het Lange Afstands Wandelpad, het Trekvogelpad (LAW 2).  Met zijn 400 km lange wandelroute is het Trekvogelpad één van de langste natuurpaden van Nederland. Deze vogelrijke tocht wordt ook wel Pieterpad-Overdwars genoemd. Dit pad loopt namelijk van Het Zeehuis bij Bergen aan Zee dwars door het midden van Nederland en eindigt bij Usselo, dicht bij de Duitse grens. Vanuit De Gagel kunt u ook een deel van de route lopen, van Buurserbeek naar Usselo.